Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I lagom landet

I lagom landet ska man följa order
det är inte omtyckt att röra omkring i grytan
att vända upp och ner på grönsakerna
ytan är viktig och den ska helst innehålla
största möjliga tystnad så att inga vågor bildas
höga röster som motsätter sig blir genast
attackerade och nervärderade inför massan
munkavle används tillsammans med
skrämselpropagandans nedskrivna lagar
man ska helst hålla igen sin trut le och
låtsas att saker och ting är så bra
friheten motarbetas ty den vind som
nu blåser håller på att hårdna rejält
hög tid att spänna bågen vässa pennan
höja röstvolymen och vissa framfötterna
de ska inte tro att de ska bestämma
styra över människors hjärnor!





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-11 10:27



Bookmark and Share


    jaybird
Exotifieringen är en miljardindustri. Förr var det arbetarklassen som exotifierades och nu, när arbetarklassen röstar fel, är det det antisvenska som exotifieras och som förser ett mångfaldsetablissemang med pengar och upphöjdhet.

Så länge dessa exotifierade grupper omhuldas som skötebarn spelar det ingen roll vad de gör då de garanterar etablissemanget röster, inkomster och upphöjdhet.

Den olydiga arbetarklassen är inte längre intressant.

Intressant är däremot din dikt. Tack.
2017-06-14

  Larz Gustafsson VIP
"Lagom är en andemakt" (Bill Stenberg)

Fräcka och uppstudsiga förövare BORDE råka ut för ett gäng skinheads med stålhättor.
2017-06-11
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP