Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ze-bra


Jag har sett zebratänder lysa i natten
och räknat tvärgående passerande ränder

vaskat svart, såväl som vitt intill hudflåddhet
för att finna de underliggande kulörerna

vandrat över stepper,
dansat samba med vilsna vargar

sökt lä i sandstormar som släckt alla lyktor
och kastat alltför mjuka stenar
på tigrar som tagit sig in på fel stigar

nu lyder jag inte under någon annan lag än min egen,
visst tuggar jag sega grässstrån ibland
men protokollen skrivs numera i mitt eget träds famn
med krumelurar i marginalerna bestående av öppna cirklar.







Fri vers av _Mian_
Läst 382 gånger
Publicerad 2006-05-24 18:37



Bookmark and Share


  noname_realmind
Fyndig rubrik och en härlig resa i dina fina spännande bilder här.

"nu lyder jag inte under någon annan lag än min egen"
- så ska det låta!
2006-05-26
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_