Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sand 7 : på Randen av Sommar



på skönhetens krön

soldränkt och nattstänkt

dit guldregn har sugits upp

och honung skall rinna bort



så långt ifrån hav vi kan komma

min strand har bara himmel omkring

och fiskmåsens dykande blick rakt mot din



här står du nu

som strimman av en ändlöshet

med händer av redan morgon

på randen till magi

genom dis i din mage

ett ben i varsitt skugglandskap

och försöker balansera




förväntar oss världens längsta sommar

men känner varje minut

sån rädsla allt skall ta slut


vänder jag ditt timglas


går frivilligt med på en kortare sommar

men förvånas av hur långa

dessa dagar ändå många


lugnt rinner upp igen

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-21 19:06



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fint om den förgängliga sommaren. Tre månader lång...med många dagar...

Mycket vackert poetat. Tycker om diset i magen...så talande. Tycker även om bilden:
"min strand har bara himmel omkring"

Svindlande tanke.
2017-06-22

  TrollTörnTrappan VIP
med betoning på HÖGT beläget... tack!
2017-06-22

  objekt3
högtidligt det eka
2017-06-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP