Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Distans # 9 : Kroatiska Istrien




Om man skulle skrapa ihop alla resmål jag älskat starkast

för att i nästa hjärtslag dra ifrån dem från min erfarenhet

till en oskriven tripp, framsilad

så torde essensen bli något i stil med Istrien, tre hörn i en

halvö av venetianskt arv, turismens paradis

tycks lyckas lagom romantisera dess evinnerligt välvda vinprång,

lika duvfrom som stridsstolt att återblomma sin historia

sist men stor som först

man minns ju marionettskötarens blodtörst,

bråddjupt blickande mot Dubrovniks tronspel

upptäcks även en slovensk slinga

i Kroatiens hatt, snett intill kaptenens kranium

vakande över Adriatiska havet, en avkrok mitt på kontinenten

av vackraste spader-drottnings sort, lovande klöver-döttrars kort

långt hetare än istiden

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-07-09 23:21



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jag följer med från början till slut. Blir sugen på dessa resmål själv... Dubrovnik ska ju vara så fint. Lärde mig också något nytt med Istrien.
2017-07-11

  lodjuret/seglare VIP
I en sil fastnar pasta, broccoli under en fasta, sådan som inleds med vatten, stryka mothårs likt katten, men vad bestämmer du därmed basta?
2017-07-10

  objekt3
triss i S
2017-07-10

  TrollTörnTrappan VIP
Hihi jo, låter precis som ett sådant sagoland!?!
Kände ej heller till triangeln, och just lärt mig fler skillnader mellan grannarna och Kroatien. Far dit redan i augusti, som det ser ut nu...

"Marionettskötarens blodtörst" tänkte jag mest som vad som medförde krigandet under den ihopfösta Jugoslavien-epokens sista akt.
2017-07-10

  Nanna X
Illyrien glömde jag ju, och Ystrien...
2017-07-10

  Nanna X
Var tvungen att googla Istrien för det lät som ett sagoland, en blandning av Italien Krotien Istanbul och Australien... tack för att du hjälper mig fylla kartans vita fläckar! Blir nyfiken på marionettskötarens blodtörst.
2017-07-10
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP