Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt om.......att gamlingar inte tycks duga......man ska vara ung och fräsch


Livet leker

Livet leker, eller är det bara som man vill
för att få respit en liten tid till.
för att ytterligare en tid få kalla sig liten
och slippa erkänna sig gammal och sliten..
Tiden den sätter sina glåmor och spår
men vi vill inte tro att den bara går och går
och suddar bort ungdomens ljuvliga tid
till ålderdomens mer lunkande saktfärdiga strid
Var ålder har dock sin charm och höjd
men männsikan har svårt att känna sig nöjd.
Helst vill vi alltid ha livet på topp
fast vi vet att själva livet en dag sätter stopp
sätter stopp för vår galna och tokiga oro.
Hur länge vi än på denna jorden går
läggs dag till dag och vi inget förmår
som hindrar att tiden sätter sina spår.
Vi luras av krämer och sprutor som finns
Bättra på! Piffa upp! Putsa på ytan vi ha
Ge oss ungdomens eviga dá!!




Fri vers av britt-marie VIP
Läst 250 gånger
Publicerad 2006-05-26 11:58



Bookmark and Share


  Tino
Skön text, som handlar om ett viktigt ämne>!
2006-05-26
  > Nästa text
< Föregående

britt-marie
britt-marie VIP