Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eftersläntaren



Jag står på den stora slänten
som sluttar mot slätten ut
kring kropparna kråkor kraxar
och vinden bär lukt av krut,
i östan blir elementen
till fem med min energi
när vingar i flykten flaxar
från huvud mot moln förbi.

Fältherrens fjärran segrar
är mina på slätt i öst
där kråkan och krutvindskorpen
får mättas av andras bröst,
inunder mig stoet stegrar
hemtamt mot herrens sky
och hälsas som sol vid torpen
men rider från by till by.

Men västan om slagfältsslätten
går milor med skorstensrök
som stiger kring vita knutar
mot himmelens röda krök,
dit bergen med breda brätten
upptornar ur stoftplanet
och slingrar sig runt och slutar
vid grindens plantagestaket.

Och längs med de grindstaketen
går modern med modets barn
och släpar mot sluttningsboet
sin fångst ifrån bygdens kvarn,
i bylten med gyllenveten
som males till mjuknat mjöl
blir blödande fältherrsstoet
ett rödfläckat skimmelföl.

Men nånstans emellan dessa
platser går tiden fram
förmörknad tills marken fäller
min slänt till en hög av damm,
och ovan en hjärnbrydd hjässa
går brätten och strid invid
den kropp som vann varken eller -
ej bygd eller fjärran strid.













Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 549 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-07-25 11:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här upplever man historiens vingslag genom diktarjagets ögon! Ett gammalt slagfält tydligen, där strider pågick vid sidan om människorna i det dagliga livet! Fint flyt i texten!
2017-07-25

  Bengt H VIP
Mycket klok text.
2017-07-25

  RitaBrunner
En helt fantastisk berättelse från historien. Kan tänka att skalden har anknytning till platsen. Imponerad av ord som "krutvindskorpen, stoftplanet och hjärnbrydd" bland annat. Dikten är precis lagom lång (du skriver ofta väldigt långa ;))
Denna går till historien som en av dina absolut bästa bland många fantastiska skapelser! Sparar den så klart!
2017-07-25

  Syrran77
Fyndig titel till en allvarsam och lite högtidlig dikt där historiens vingslag blåser en gripande fläkt.
Snyggt rimmat och flytande rytm som alltid.
Gillar!
2017-07-25
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP