Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ingen 34 : kort av Klöver Trä




alltid trott

där var fyrklövrar

här på spelkorten

kastas ljus över

ser till sist

de blott tre äro

hos var mörk klöver

kan ej dam köpas

från sin blick

lycklig flyr knekten

växer skörd tyngre

uppstår skönt papper

genom trä

föll mitt livs trappa

under last handfull

mitt i skägg vitt strå

varse blir

ingen mer ungdom

inslår ditt hjärta

än ibland an i

etui

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-07-28 08:21



Bookmark and Share


  Anya VIP
Kul att spela kort
Lekte med figurerna på spelkorten som barn. Spader dam var vackrast. En text jag läser flera gånger. Intressant.
2017-07-30

  objekt3
bäst att inte möta någons blick

2017-07-28

  Nanna X
lurig skröna
med associativa syftningar

kan ej dam köpas

från sin blick

lycklig flyr knekten

här undrar jag lite om det är damen som inte kan köpas fri från sin egen blick/synpunkt eller om det är knekten som lycklig flyr från sin? inte lättläst, men intressant.

2017-07-28

  lodjuret/seglare VIP
Undrar här om bridgebudet 'två klöver' skulle slå en röd trea i canasta, budet fyra 'stick' i beredskap eller kanske modifierad kille?
Läste med stigande förundran dock.
2017-07-28
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP