Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite förströdda morgonsoliga känslosvall ... såna däringa som allt som oftast får mitt svårmod obevekligen på fall ... *ler försiktigt*


Sommar, sol och livets guld


Ängderna gröna
fyllda av tusensköna

Smultronguld
rodnar i morgonsolen
utan skuld

Lejonbacken
fylld av hassel och stenar
Du kittlar mig ömt i nacken
och får min fantasi att skena

Skogen är fylld av vättar och troll
vid tjärnens kant kväker stillsamt Grodan Boll

Barnen, de leker
njuter av naturen
som inbjudande smeker
och förgyller
syfte och mening
i deras förväntansfyllda liv
och sinnen
Nyfikenheten ännu obeskuren
skänker minnen
inför oskriven framtid
att kunna finna ro och vila i


Kärleken blomstrar
all tvekan
inför fullbordat faktum beror

Min önskan besvaras
utan att den behöver försvaras
Den kärlek jag känner
ännu inom mig gror
är tillägnad dig
jag tror
är ämnad för mig

jämväl mina älskade barn
och mina vänner ej att förglömma

ty de är de som får mig att fortsätta drömma
och mina smärtor och sorger att glömma

Sommaren är här
med solvarma stränder
vid sjöar och hav
Inbjuder till förväntan
utan tvång och krav

Om kärleken återvänder
jag kanske blir kär
och
hoppet än en gång tänder
nyfikenheten inom mig
på allt det där
som kärleken hör till
när våra känslor
intet annat än
tillsammans vara vill

Sommar, sol och varma bad
gör gammal som ung
innerligt sinnligt glad

Insikterna slår rot och gror
fortare än vi någonsin tror

Kärlekens syfte och mening
är att få finnas till
i förening med någon
som också livet vill

och som vågar bjuda till ...

 

 

©Peter Stjerngrim










Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 491 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-05-27 07:24



Bookmark and Share


  mjuk
En romantisk herre torde du vara..... Jag önskar jag hade samma förmåga att inte se krasst på tillvaron.Tomtebolyckan är för länge sedan krossad i min tankevärd.Bra skrivet!
2006-06-10

    ej medlem längre
ÅÅÅ, vilken saga :) De fyra första styckena fick mig att smälta totalt, och sen blev det bara bättre och bättre för varje mening :)
2006-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP