Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diktaturfasonerna fortsätter sitt uppdrag

Vinden blåser hårdare kallare
inte för att hösten är på väg
utan för att valet väntar bakom hörnet
smutskastningarna kommer att öka
elaka kommentarer kommer eka
ännu högre ännu mera hatiska
diktaturfasonerna fortsätter sitt uppdrag
åtstramningar på oliktänkande
är redan vardagsmat och verkar inte avta
yttrandefriheten kontrolleras!
åsikter registreras ögon öron kommer
iagta de som motsätter sig
den pågående agendans bok!
DDR doften känns i mina näsborrar
stasi fasoner på högsta nivå
kommunistandan ligger tung
luften är instängd och kvav
demokratin måste erövras dagligen
bara att kavla upp ärmarna
spotta i händerna och visa sina
framfötter i kampen för frihet
frihet att yttra sin åsikt högt
oavsett vilken man har!






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-08-27 08:56



Bookmark and Share


  aol
Så kokt skaldat, och jag håller med i varje bokstav.
2017-09-01
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP