Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Vad händer nu?

 

 

Björkarna har börjat gulna,
är hösten redan här?
Sommarn gick så väldigt fort,
mot vinter snart det bär.

Dimman ligger tjock på fälten.
Gräset utav dagg är vått.
Regnet hänger uti luften
och det mesta går i grått.

Dagarna blir kortare
och kylan tränger på.
Vi stänger alla våra fönster
och huttrar lite då.

Men nu så är det tid att skörda
allt naturen bjuder på.
Frukt och bär och många svampar,
härlig rikedom att få.

Så får vi förbereda oss
på kyligare dar,
men i allas våra hjärtan
finns väl värmen ändå kvar.

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 563 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2017-09-04 12:11



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa tänk vad snabbt sommaren gick. Man hinner knappt blinka. Försöker gilla vintern. Andas in dess mörker och kyla och känna friskheten.
2017-10-10

  Tant sQata VIP
fin höstkänsla.
2017-09-10

  Lars Hedlin
Mycket fint skriftat
2017-09-07

  Eva Helene VIP
Så fint att få läsa och njuta av detta vackra när det nu regnat i dagarna två! Fast regnet gör ju också gott.
2017-09-06

  Salvation Pepper
Så många fina nyanser i dina ord.
2017-09-06

  Palett
Fint diktat om hösten ingång med frukt och bär och svamp och vila !
2017-09-05

  Bibbi VIP
Så fint.
2017-09-05

  StinaJ VIP
Känns som en riktig höstsymfoni av färger denna fina text.
2017-09-04

    ej medlem längre
så fin denna är och en helt underbar bild till. Tack
2017-09-04

  Olof Lagerhorn VIP
Tiden då naturen tycks vila och vänta mellan sommar och höst, skickligt fångad i klara och flödande bilder.
2017-09-04

  Niliboy
Ja, va fint. Sommaren var kall i år, men värmen finnas i våra hjärtan. Mycket fint!
2017-09-04

    Dan Myrbeck
Bra skaldat!
2017-09-04

    ej medlem längre
Fint med allt man kan ta vara på för vinterbehov. Naturens rikedomar är värdefulla och kostar inget!
2017-09-04

    ej medlem längre
Hösten är för mig vila, ro och återhämtning - dina ord speglar allt detta på ett vackert poetiskt sätt.
2017-09-04

    Elisabeth Nilsson VIP
En fin skildring av höstens alla ansikten, härlig att läsa.
2017-09-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om höstens för-och nackdelar!
Vackra färger, och som du säger, naturen har mycket att bjuda på.
2017-09-04

  Marianne Räf
Håller med Uljo. Tycker om hösten !
2017-09-04

  ULJO
Höstens tid som nu nalkas är underbar. Ett lugn tid infinner sig.
2017-09-04

  överlevaren VIP
Bra och härligt skildrat ger fina bilder!
2017-09-04
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP