Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att läsa av

Jag tog på mig uppdraget
att sammanfatta

oss

:våra möten och den kärlek
vi delat med varandra

Du är visserligen mycket duktigare
på att sätta ord på dina känslor

och det får mig att undra
om det finns något jag kan säga
som du inte skulle kunna formulera bättre

För när jag pratar vet jag ibland inte
om du bara tycker det är tråkigt att lyssa
eller om jag uttrycker mig slarvigt

Och nu är jag livrädd för att skriva något
intetsägande och banalt

:förstöra illusionen att jag ändå har något att förmedla,
men endast kan göra det i skrift

Nu är jag livrädd att just mitt intetsägande
och bristen på något att läsa mellan raderna
är det sanna uttrycket
för den avgrund

:den bottenlösa sorg och avsaknad

som utgör

mig

och som oundvikligen skulle svälja

dig




Fri vers av Leni
Läst 238 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-09-05 17:44



Bookmark and Share


    Lars J
Denna tilltalar poeten i mig, ja kanske i alla oss som försöker beskriva det vi känner/känt och du har lyckats fånga precis det, bravo!
2017-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Leni