Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ironi

Som många andra
har jag nog alltid sökt frihet
och definierat det i termer av självstyre.

Som många andra har jag länge varit institutionaliserad
och haft en tillvaro styrd av andras idéer.

Under denna tid var det lättillgängligt att romantisera
och drömma om att vara oberoende.

Så när jag väl släpptes ut

kunde jag inte förstå hur mitt självstyre
skulle leda mig till allt utom frihet;

till att vara mer beroende
och mindre egen.

Jag kunde inte förstå hur mitt självstyre

Skulle tvinga mig att behöva inse
att alla mina förmågor baseras på någon annans idé
som jag internaliserat

Skulle tvinga mig att behöva inse
att min otillräckliga känsla av egenvärde
fortfarande håller mig fången.







Fri vers (Fri form) av Leni
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-20 10:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leni