Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årstidslig Åtrå nr 7 (medan visserligen sju stämmer bättre med sept än nio nu, måste ändå tillstås jag hoppat över ett par porträtt i denna serie)


Septembers Stabilt Splittrade Möten med Månaderna




Accepterandes sin spegelbild med mognaste balans

lutar sig gubben mot oktobers oroliga skuggor

med bröstet alltjämt kärnfullt av augustis guldljus

drar han sakta djupaste andetag ur julafton

och sprider ut längs midsommarns spirande tomt :

gamla smultron, söta rönnbär,
bruna vinbär, torkad smörsopp,
blåfryst honung, gröna nötter,
sura sviskon, friska björnbär och september

för barnbarnen att plocka under snön i februari

likt luftslott som vuxit sig sanna till april

vill någon värma sig - vem annars än november?

i julis kjoldränkta solgass sandstänkta minnesglans

som i sin tur hon har av januaris ljuva svalka

månde höststormen drömma melankolisk sig mot maj

eljest slungas hemåt mars, sin allra trognaste motspelerska

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-09-05 22:37



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa alla månader har sin tjusning...tänker jag när jag läser. Septembers hyllning är särskilt fin.
2017-09-07

  objekt3
Skördet -
2017-09-06

  lodjuret/seglare VIP
September är nog en god månad att skriva hem om, men... Hur är det med hjortronen i år? De vilka växa på envis myr.
2017-09-06

  Nanna X
En särskild pärla bland dina månadstexter, septembervinden går liksom i ett enda ljumt svep
2017-09-06

  Syrran77
Å vad jag gillar den här texten!
2017-09-06
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP