Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite om att inte förmå sig att se vad det är man egentligen ger ... ... ty man ser inte skogen för alla träd ...


Du älskar öppna landskap ...

... de du nu står bredvid
och låter din själ få njuta av ...

Du förebrår mig
för att jag inte
förstår dig
när du uttrycker
din besvikelse över
att jag dig inte gav
det du sa att du behöver

Så nu då funnit
dina öppna landskap
och från mig försvunnit
då du fått nog

står jag här ensam kvar 
tyst och snällt
i kanten av den skog
jag för att ge dig 
dina öppna landskap
med mina bara händer fällt

Trodde i min enfald
att du såg mig
alla de dagar och nätter
jag ägnade till
att införskaffa de rätter
som gav mig möjlighet
att få ge dig det 
som du uttryckt att du vill

Insikten om all förslösad energi
jag ödat på något 
vilket likväl inte någonsin
skulle kunnat bli
det jag från början kände
kanske redan var ett vi ...

... svider i kropp och själ
Får mig att inte så lite förundras
över vad som formar dina skäl
till att vara sån du är
Underbar när du behöver
och innerlig i dina begär

men på intet sätt
ens intresserad av att se
vad den som ger dig 
det du önskar, 
för dig och dina behov
försakar och överger

Känner inom hela mig
att jag besvikelsen till trots
är rätt nöjd ändå
ty livets makt och gåva
att mena mig väl

är nog att jag ska få
denna insikt i tid
för att kunna bjuda dig farväl
och skänka mig själv
en väl unnad sinnesfrid

Visserligen jag för dig
en hel skog har fällt
precis som du så önskat
och innerligt sött av mig beställt

Men när jag betänker
vad du med ditt
visade svek och ointresse
mig faktiskt skänker

- En framtid utan ständig strid
över en tveeggad kniv -

jag känner hur lyckan
sina löftesrika nycker
över mitt liv stänker

Min blick fångas av stjärnorna
vilka i den mörka natten
på min himmel blänker
stilla undrande inom
över hur 
du egentligen tänker ...

 

___________________________

Publicerad tidigare här i mars 2012
Obs! Inspirationskällan ligger dock flera år tidigare i tiden 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-08 19:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Denna kärleken,denna kärleken",brukade min salig far säga,men du skriver bra Peter!
2017-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP