Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sand 10 : Fridfulla Lungor

 

 

Fyller sångblad

 

sorgtyngd solglad

 

över bäckvad

 

Fridlyst kyrkrad

 

nynnar Lyngstad

 

 

 

Dyngvåt stenstrand

 

måndrömt fiskhand

 

Björntråds stygnrand

 

norsktyskt trollband

 

lös magnet-tand

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-11 07:27



Bookmark and Share


  objekt3
Jaa fina rim bra titel i like
2017-09-12

  TrollTörnTrappan VIP
Na na, Björn(tråden) o (m)Agne(t)ta(nden) är i första hand associationer till de andra medlemmarna i bandet [+ kassettband].

"Lös" funkar också som variant till "fridlyst". Bennys själva namn kom nog blott med genom "nynnar" och alla -and/And, även om han stod henne närmast.

Inte desto mindre djupt innehållsmässigt har Fridas sköna, distinkt späda stämma, funnits med mig hela tiden....
2017-09-11

  lodjuret/seglare VIP
Såg en pjäs på Dramaten en gång, tror det var svensk översatt från engelskan 'Hotelliggaren'. En 'spring-i-dörren-fars'. Någon hade lösgom, tappade den och pratade sedan bara ord med vokaler l. Kan ha varit nittiotal. Skrattade så jag... Hade gott sällskap samt en hyggligt fullsatt salong. Din text kunde ha gjort som 'förband' där.
2017-09-11

  Nanna X
Fina nästanrim leder fram till Lyngstad. Björntråd försökte jag också använda i min barndom för att dra ut lösa mjölktänder, men magneter?
2017-09-11
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP