Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den biologiska klockan har sin egen gång ... - Publicerad tidigare i mars 2012 men lika aktuell nu som då ...


Natt och dag ...

... följer inte alltid
den generella tid
vilken vi enligt
gängse normer
med åren borde
vänjas och
vid mina år 
ha vant oss vid ...

Natten har kommit att bli
den tid då jag finner
ständigt nya skatter
men också den redan funna skatten 
återfinner
natt efter natt
i mitt nuvarande liv

Dagen är mina barns tid
och sömnen
den tar vid
när de inte behöver min tid

Dagdrömmar
har för mig
en alldeles egen innebörd
De jag drömmer om dig
som är ämnad för mig

Inte sällan 
någon fördömer
hur jag disponerar min tid
Ibland det gör att jag glömmer
och inlåter mig att ta strid

Likväl jag vet
att jag är en egen 
och synnerligen självständig individ
Min verklighet
min dygnsrytm
är inte någon annans än min

och så länge allt fungerar
så som det ska i mitt liv
och mitt valda alternativ
för hur jag natt och dag
disponerar fungerar
för mig

så är din åsikt
något som du kan
behålla för dig själv
Min kreativitet
och min inspiration
är det som skapar
förutsättningar för
såväl min egen
som mina barns
grundtrygghet

Vi lever i samma verklighet
du och jag
där natt är natt
och dag är dag

Men utifrån vår
respektive situation
är den verklighet
vi lever i
i behov av totalt olika
planering och disposition

Vilket inte förhindrar
eller motsäger
att vi inte skulle kunna ha
rätt lika mental representation
för det generella behovet av sömn

Fördelningen av de timmar
vi varje dygn behöver
för vila med eller utan drömmar
kan dock vara och är nog också så
att våra biologiska klockors tidströmmar
inte någonsin kommer att följas åt

Men om du är den som är ämnad för mig
så kommer våra klockor att ställa om sig
per automatik
så att dygnsrytmen återställs 
och anpassar sig till den form
vilken passar bådas vår 
normala biologiska tidsrytmik

Ty frukost med dig
ligger rätt högt upp på
önskelistan för mig ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-09-13 01:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP