Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Södermalm du sköna Bajenland

Södermalm hos dig känner jag mig fri hos dig känner jag mig hemma,
Jag lovar dig aldrig ska jag dig lämna!,
Folket är olika men ändå lika,
Vi är alla gröna till och med lattemorsorna i Sofia som suger på sin fika,
På Hornsgatan från Slussen till Zinken dånar trafiken,
Känns kanske inte så charmigt men nostalgi för mig bajenshoppen har jag handlat i sen liten,
Uppe vid Ivarlo med utsikten du sköna!,
Där har vi kollat in tjejer som för oss kallas söderböna,
Nere i Tanto är gräset grönt folk dricker öl och grillar,
Det är sånt som vi alla gillar,
På andra sidan söder kan du höra Sofiakyrka spela söders egna melodi,
Du sköna söder hos dig känner jag eufori!,
Norra Hammarbyhamnen så vackert du gamla Hammarbykanal,
Där började Bajarna ro sent artonhundratal,
Södermalm du sköna Bajenland!,
En gång kom en vilsen clown med backslick och piké det stod Södermalm är Djurgårdsland,
Hahaha där fick jag ett rejält garv!,
Vilket jävla larv!,
Bort härifrån vi vill inte ha er här!,

Södermalm är Bajenland i dig är jag kär!!





Bunden vers (Rim) av Tobbe93
Läst 221 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-28 19:41



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Fin lovsång till Södermalm Här finns ju allt Man behöver inte paddla utomskärs
2017-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Tobbe93