Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Einar och skomakarlådan

Jag rusar fram genom butiken för att tjäna en halvminut!,
Snart är kroaten här och ropar att han inte har hela dagen på sig,
Jag måste hinna få upp klippvarorna som är slut,
Då ringer luren och en kund söker mig,
Einar nittiotvå som undrar priset på Findus skomakarlåda,
När jag handlade kostade den tjugotvå och här på kvittot står det tjugofem!,
Så framför mig får jag skåda,
Den griniga kroaten och jag ber Einar hälsa hem!,
Jävla skit tänker jag....tio minuter till och allt hade varit lugnt,
Säg åt brödbilarna från lastkajen att flytta! jag har avtal med Ica!,
Det är samma sak varje gång! säger kroaten,
Men dem har också avtal vill jag inflika,
Men jag gormar åt Polarbröd att dra av bara farten!,
Vi hugger tag och drar upp leveransens hela femton burar,
I samma lag hjälps vi åt medan juggen tjurar,
När allt är indraget är klockan tolv och jag har inte hunnit gå på rast,
Då träffar jag kunden Tage som vill snacka boll och så är jag fast!,
När klockan slår fjorton och vi i teamet har fått upp halva leveransen,
Då skyndar jag mig och lägger torsdagsordern, det är sista chansen!,

Klockan arton är jag klar för dagen och jag stämplar ut efter mitt elvatimmarspass,
Då har jag klarat mig på en macka i magen och knappt spenderat en minut på dass!,
Detta var ett par månader sedan idag sköter jag salladsbaren och rullar tummarna,
Och Kallpratar med Ingemar och Rut,
Det är nästan så jag längtar tillbaka till de frysta köttbullarna,
Då dagen var över innan jag andats ut!







Bunden vers (Rim) av Tobbe93
Läst 286 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-04 21:28



Bookmark and Share


  HenrysDotter
Fartfylld och kul text!
2018-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Tobbe93