Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flåsande Gertrud åttiofyra

Klockan slår åtta och spelet ska öppna,
Jag har nyligen vaknat och är tröttmössa,
Jag letar fram nycklarna det var en fet knippa,
Låser upp dörren men egentligen vill jag slippa!,
Gubbarna har stått otåligt och väntat sen tio i,
Men det skiter väl jag i,
Gubbe nummer ett med blåställ ska ha en svart java,
Vilken skräll att maskinen är paj och humöret börjar dala,
Du får ursäkta detta kommer ta en stund,
Nu får det fan räcka skäller gubben som en hund!,
I kö står nu gubbe nummer två,
Han ser iallafall ut att förstå,
Jag ska ha en dosa general lös,
Jag fibblar med nycklarna och lägger på ett ös!,
Skåpet tar evigheter att öppna,
Och gubbe nummer två börjar snabbt tröttna!,
Du får ursäkta snusskåpet vägrar gå upp,
Där kom dagens andra suck,
Några minuter senare när allt är i sin ordning,
Får jag plötsligt en utskällning till min förvåning!,
Panten är full jag har ju fan bankat på dörren i fem minuter efter hjälp!,
Jag förstår men du måste trycka på ringklockan säger jag snällt,
Nån minut senare,
Kommer en rullator vibrerande,
Gertrud åttiofyra ska ha en limpa blend rosa,
Hon bor i porten bredvid men har redan börjat flåsa!,
Det brukar gå rätt smidigt med Gertrud,
Hon dreglar och tackar med ett dåsande ljud,
En grabb kommer in och vill lira lotto....har du ett lägg jag kan få se?,
Driver du med mig brääee?!,
Med nerhasade brallor och koss-lurar,
Vänder han på klacken, muttrar och tjurar,
Tacka fan för att arbetsdagen snart är över!,
Men imorgon är jag tillbaka och kränger klöver!








Bunden vers (Rim) av Tobbe93
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-10 22:29



Bookmark and Share


  JLS
Åh vad jag känner igen mig, serviceyrken ger och tar... Mest tar ?? älskar dina texter!
2018-08-19

  överlevaren VIP
Rolig text med glimten i ögat!
2018-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Tobbe93