Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den är lång, men det blev så


Varför ler du inte, pappa?


Den 28:e januari

Du låg där
Var du död?

En blick
Den hemskaste blicken
en blick
jag aldrig glömmer

Varför ler du inte pappa?

Det är morgon
Du måste vakna
Du måste till jobbet...

- Res dig upp pappa

Du kan inte ligga där
Res dig
snälla...

Män med konstiga kläder
konstiga blickar
Vilka är ni?
Vart tar ni pappa?

Pappa, åk inte...

Mamma
Varför gråter du?

Prata med mig
stryk mig över ryggen
säg till mig
Att allt bara var en dröm
Att jag kan somna om nu
och glömma

Han är förlamad

Tre ord
som ändrade allt

-Pappa
Kom så går vi hem nu
Jag tar din hand
Känner du inte?

Min pappa
Alltid stark
Alltid hjälpande
Alltid frisk

Försvarslös
en klump
död
i kroppen
i en säng
som inte är hans

Allt blev tyst
som en gryta
som kokade
men någon
stängde av och
satte på locket

Solen
gick ner den dagen
för att aldrig
stiga upp
på samma ställe
igen

Varför försvann du, pappa?




Fri vers av sofiavishet
Läst 515 gånger
Publicerad 2006-05-29 18:39



Bookmark and Share


    Little Sunshine
Så starkt skrivet, kan förstå hopplösheten. Allt bara är en dröm, :/

Gosh, kan inte ens skriva kommentarer rätt, haha ;p
2006-06-04

  Malina
Det du skrev var mycket starkt. Tunga ord med skön baktanke.
Jag känner igen allt. Precis allt, bara det att soppan i kastrullen började koka igen. Du är en bra insperationskälla tjejen! Starkt av dig, otroligt starkt.
2006-05-30

  yoyyo
mycket stark text som väcker en hemsk känsla av att mista sin pappa.
du skriver bra
2006-05-29

    Janniqa
Starkt! du skriver väldigt starka texter...
2006-05-29

  Johnny Chow
ouhh:( hemskt:( men jättebra:D
2006-05-29
  > Nästa text
< Föregående

sofiavishet
sofiavishet