Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snurriga värld


Vi säger att vi hatar krig och våld
Ändå älskar vi att se rysare och thriller en mörk höstkväll
och får en kick av att se människor bli
jagade i skogen
när de \"onda\" blir torterade till döds
när människor slåss blodiga i mörka kvarter
när en människa blir styckad till döds

för det är ju bara en film -en underhållning

Vi undrar varför människor knivhugger varandra
på öppna gator
Kanske är det för att spel säljs i miljoner upplagor
spel där man stjäl bilar
misshandlar tjejer
tar fram en motorsåg och kallblodigt skär isär människor
så att blodet sprutar
Spel som barn får i julklapp, födelsedagspresent
spel som barn får för att inte störa föräldrarna i deras
viktiga arbete

för det är ju bara ett spel- en underhållning

Vi tycker synd om barnen i Afrika som svälter
Ändå klagar vi på maten i skolan
-korven är blöt
-potatisen är hård
Ändå producerar vi för mycket mat
så massor slängs iväg och bränns upp
Tv4 ordnar uppesittar kvällar
där vi kan baka pizza och mysa framför tv:n medan de visar
hur flugor kryper på barn
vars magar är insjukna
föräldralösa barn
\"Vill du ha en till pizzabit Stina?\"
Ändå skänker ingen pengar
utan tittar mer för att se när Carola sjunger samma sång
som spelats i radio 140 ggr senaste halvåret

för det är ju Carola- hon underhåller




Fri vers av sofiavishet
Läst 625 gånger
Publicerad 2006-08-22 17:10



Bookmark and Share


  Johnny Chow
;)
2006-11-09

    Janniqa
så bra me din tragi-komik stil rakt genom denna. Det värsta är ju då att du har helt rätt i det du skriver, tragist!
2006-08-27

  Gunnel André VIP
En mycket tänkvärd text där du verkligen får fram vårt absurda förhållande till mediebruset.
2006-08-22
  > Nästa text
< Föregående

sofiavishet
sofiavishet