Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En döende hjälte- pojken med de döende ögonen


En pojke sitter där
Ingen ser honom
Men han sitter där
på samma ställe han suttit
de senaste två åren

Människor passerar dagligen
Det är som en film
där allt spelas fram
fort
medan en prick bara sitter på stopp
det är han

Han håller hårt i en läderpåse
krampaktikt så att ingen ska ta den ifrån honom
På kvällarna värker de och är svullna
men han är stolt
när stjärnorna blinkar mot honom
och flugorna slutat snurrat för dagen
för mynten han håller i sin hand
Mynten som har lyckats hållit honom vid liv
~en dag till~

Hans ögon är djupt insjukna
såsom resten av hans lilla kropp
Armar och ben är som snören
men det är inget han tänker på längre
Världen har låtit honom få vara kvar
en dag till
och för det är han glad
Nästa dag får bli en ny utmaning
Han kurar ihop sig i halmen
lägger armarna om sig för att hålla värmen
Myggorna biter honom
såsom kylan och det kalla golvet
men inget av det märker han
ty hans ögonlock är tunga som bly nu
och han ser fram emot att komma tillbaka till sin drömvärld
där dessa problem är ett minne blott

Godnatt världen & tack för jag fick vara kvar denna dagen




Fri vers av sofiavishet
Läst 650 gånger
Publicerad 2006-08-22 17:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sofiavishet
sofiavishet