Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärilar, sockerdricka eller is?

Känslan kan vara
en klump i magen
som drar en tillbaka ner i sängen
när man egentligen ska göra något annat
för att skydda en för orosmoment
under dagen

Känslan kan vara
en kniv som hugger i magen
som hugger för att varna
för att skydda så man inte blir skadad

Känslan kan vara
ett myrbo
där alla myror springer åt olika håll
för att bygga upp spänningen
innan händelsen äger rum

Känslan kan vara
en kittlande fjäril
som flyger
fast den inte vet åt vilket håll
så att man vet
att hjärtat håller med i beslutet

Känslan kan vara
en bubbande sockerdricka
som kommer spruta runt
om någon tar av korken

Känslan kan vara
en nål
som huggs hårt in i hjärtat
så att allt sakta pyser ur
och kvar finns bara tomrummet
och skalet
som ett bevis för allt som tidigare har
ägt rum där
försvunnit ut i intet

Känslan kan vara
den vind som sakta rör sig genom kroppen
och skänker ett lugn
så att man vet
att nu är allting bra
igen




Fri vers av sofiavishet
Läst 738 gånger
Publicerad 2006-07-18 16:09



Bookmark and Share


    Janniqa
ohh så fin...strofen med nålen i hjärtat är bra för där vrider du på innebörden av rum och ägt rum de e bra! och slutet är också jättebra hoppet liksom, blir ett fint avslut på en också fin dikt!
2006-07-19

  Gunnel André VIP
Ler igenkännande och blir rörd vid slutstrofen. Du säger det så fint!
2006-07-18
  > Nästa text
< Föregående

sofiavishet
sofiavishet