Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En stjärna som tändes för att sedan slockna

En pojke fanns här
han levde
Det fanns en framtid för honom
Han var älskad
Ett år var allt han fick tillgodo
Ett år var allt han fick
denna lille pojke

Tårar på mammas kind
Hennes första barn
Hennes efterlängtade son
Hennes ögonsten

\"Allt ordnar sig
vännen min\"

Sjukhuset blev hans första hem
även hans sista

En ensam säng
bäddad och klar
En ensam nalle
i en bäddad säng
En ensam filt
i en bäddad säng
vid en ensam nalle
stickad med omtanke
Stickad för att värma

En vit kista
i en främmande stad
En röd ros blev den sista
avskedspresenten
för denna son
som föddes
för att senare lämna alla
med sorg och minnen kvar

En gravsten
Ensam på en gravplats
med människor han aldrig mött

En tår på pappas kind
Hans son
som han fick låna
för en stund
En son han aldrig fick se växa

Ett tavla med en bild
på en person som fanns här
som fick kämpa mer på ett år
än andra gör i hela sitt liv
Ett fotografi på en stjärna
som slocknade
och tändes
på en annan plats
där åter hans skratt ska ljuda

Till minne av den bror
jag aldrig fick lära känna




Fri vers av sofiavishet
Läst 822 gånger
Publicerad 2006-07-19 14:54



Bookmark and Share


  Johnny Chow
naww...
2007-04-18

    Janniqa
Åhh....*gråter*
2006-07-19
  > Nästa text
< Föregående

sofiavishet
sofiavishet