Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Saltalltet



Jag sprack och drack mig full på regnets sälta
inunder rosenbladens dunkla lunder
och grundens spröt blev blöta stumhetsstunder
där näringstäring lärde härd att älta.

För regnets salt blev alltets fallna delta
och bundna blekt till mynning föll sekunder
itu i tusen timmars tysta dunder
mot spruckna sprötens mitt att smärtsamt smälta.

Och blickens blom som frätte blodsalkalisk
var lagd i dagg din ytbestrålning lik
försjunken djupast genom rötans sjö.

Min sälta fälld är törst för frid arkaisk
och föddes först för romantik antik
men fördes fram till spegelns tid att dö.













Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 537 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-10-17 22:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin sonett som flyter bra med både inrim och slutrim!
2017-10-18

  RitaBrunner
Olycklig kärlek ger frätskador som är svårläkta. Det och en hel del annat tolkar jag in i denna otroligt fina sonett!
2017-10-18

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så sant, så mittiprick gestaltat i lyriskt underskön rytmik och dikt du fantastiske poet som så vidunderligt ju sammanväver fantasi och verklighet
2017-10-18
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP