Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Filosofens gud


Vad är ånger?

Vad är ånger?
Hur utplånas ånger?
Hur skapas ånger?
Hur övervinner man ånger?

Ånger ånger ånger
Jag hatar ånger

Jag borde skämmas som skriver dessa rader
Men jag måste få yttra det som är av sanning
Vad som än förmås hända med mig
Vilka prövningar jag ån må möta,
är detta för alltid den värsta

Bristen jag lever med
Ord jag säger fel
Handlingar utan mening

Fruktan

Fruktan jag känt
och känner
Känt och förtänat

Att min tid i Guds egentliga bevåld blir ersatt av Djävulens onda hand
Dock var jag wrong
Ej intet jag kunde ana
Att för resten av mitt jordliga liv få leva utan mitt Allt

Jag skulle älska med de tusen piskrapp från Djävulens hand när han smeker mig ont med piskan kring min kropp
Jag skulle älska i evigt mörker i djupet av hans håla

Allt
Allt

För att åter se henne igen

Se henne då hon är lycklig och sorglös
Göra det hon allra mest saknar och allra mest vill göra

Kunde jag lura döden och binda vakten vid helevetets port skulle jag rymma därifrån
Slå mig igenom dörren och trampa igenom sorgmodets träsk
Försegla mina läppar från frestelsens kyss och bemästra Guds ljus

Allt
Allt

Bara för att få se henne igen
Ty jag älskar dig mitt allt och min allra käraste vän
För alltid

Ånger, jag hatar dig ditt vidunder




Fri vers (Fri form) av Jacques Linneau
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-20 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jacques Linneau