Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människans bedrift

Människors framgång kan beskrivas likt att ta på sig ett par skor med hög klack. Det är en bedrift och en uppfinning man tagit i sina egna händer som är av omedelbar verkan då man lyfts några centimeter från marken.

Skobäraren själv är dock den enda som märker en skillnad och sträcker sig således därefter för att matcha sin nya höjd. Men för oss åskådare ser vi bara en människa i höga skor. Vi kanske på vår höjd skänker en extra blick för att bilda oss en uppfattning om skorna var i vår smak eller av horribel åskådan.

Beträffande vår historia och vårt universum blev inte denna centimeterhöga självbedrift ens märkvärd och sitt nyfunna världsperpektiv steg i höjden endast för skobäraren själv så plötsligt att den enda åverkan blev att av sin egen fascination se neråt för att bejaka sin bedrift istället för att nyttja de få centimetrarna av framgång till att bemöta världens skönhet!




Fri vers (Fri form) av Jacques Linneau
Läst 319 gånger
Publicerad 2018-01-22 01:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jacques Linneau