Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Filosofens gud


Vad är frihet?

Att vakna av solens strålar
Kliva upp och därefter ta ett dopp i ån
Sedan torka sig i solens sken med en bok i handen är underbart

Att tända ljus i morgonens rodnad
Se hur vinden sliter bort löven från trädets snart nakna krona är underbart

Att få vakna av kylan
Lapa varmt te i en stickad tröja
Titta ut på snön med en penna i ena handen och papper i den andra är underbart

Att vakna
Se hur solen återigen nalkas
Höra fågelsång och veta
Att sommaren snart är påväg är underbart

Detta är min verklighet
Det är vad jag lever för

Att veta att jag inte kan komma hem gör livet oumbärligt
Friheten försvann då mitt Allt gick förlorat

Vad är frihet?

Ty mitt hjärta brister av längtan till det

Frihet är svaret på allt
Frihet är svaret på vår tillvaro

Allt som lever vill ha sin frihet
Allt som lever förtjänar sin frihet
Allt som lever,
Jorden, vattnet, elden, du och jag
Frihet är allas vår gemenskap

Då är dock frågan,
Som djupt kristen en skam att trotsa
Om man verkligen kan vara fri om man har ett överhuvud?

Den som är fri jagar inte något mål
Den som är fri fruktar inte
Den som är fri är också hel




Fri vers (Fri form) av Jacques Linneau
Läst 637 gånger
Publicerad 2017-11-21 22:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jacques Linneau