Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Filosofens gud


Vad är någonting värt?

Att vandra genom dagen
Dela blommans liv och skönhet
Andas in dess ljuva doft
Njuta av stunden som givits
För att imorgon anträda en ny dag

Plocka blomman

Eller stilla beundra dess liv och skönhet
Beundra dess livsglädje
Etsa varje detalj i minnet för att alltid komma ihåg
Just den dagen

Att leva för att leva
Lever för allt

Att leva för att försöka leva
Lever inte för något

Någon sade en gång att
Den människa som inte längre har något mål
Har gått vilse i sig själv

Vad är någonting värt?

En annan sade att
Alla varelser på denna jord dör ensamma

Vad är då någonting värt?

Allt. Allt är någonting värt
Jag har mitt mål
Jag kommer inte att dö ensam

Jag kommer att dö med ett rent samvete
En fri själ
Och med ett tvått hjärta




Fri vers (Fri form) av Jacques Linneau
Läst 290 gånger
Publicerad 2017-11-29 22:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jacques Linneau