Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Filosofens gud


Vad är glädje? Vad är sorg?

De står varandra så nära
Ibland oskiljaktiga
Ibland densamma
Ibland så långt ifrån

Jag undrar vem som föddes först
Eller om de är av samma stund födda
Tvillingar?

Jag undrar vem jag skulle sakna mest
Undrar vem som skulle klara sig längst
Kanske den enas död skulle betyda den andres undergång?

Kanske de inte föddes ur samma känslor
Utan fann varandra av kärlek mellan dag och natt?

Vad vore en värld utan glädje och sorg?
Vad vore solen utan sin måne?
Vad vore en födsel utan sin död?
Vad vore en man utan sin kvinna?
Vad vore ett par utan sin ensamhet?




Fri vers (Fri form) av Jacques Linneau
Läst 312 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-01 01:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jacques Linneau