Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Filosofens gud


Vilken tid?

Vårt liv består av vår tid
För varje dag rullar den okända tiden framför oss

Tiden läker alla sår säger de
Men den lämnar kvar ett ärr för att vi inte ska glömma
Livserfarenhet säger vissa

Oavsett vad som händer finns tiden alltid där
När vi delar vårt medvetande går dagar likt ett år
När vi glömmer varandra njuter vi båda
Det är då vi samarbetar
Jag och tiden
Det är då vi lever
Det är då vi är eviga
Utan ålder

Vad vore en värld utan tid?
Kan man jämföra det med en himmel utan Gud?
Båda är de abstrakta och ingen vet vad de är
Må hända att vi går som fria själar i en stilla värld
Som varken rör sig framåt eller ser tillbaka
Utan ett överhuvud som vet det bästa för oss

Om så är, gör det någon skillnad?

Tiden leker med oss
Ung i sinnet, men med rynkor kring ögat




Fri vers (Fri form) av Jacques Linneau
Läst 297 gånger
Publicerad 2017-11-25 15:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jacques Linneau