Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myrans gång


Bygger linbanor över tankebroar
över bäckar som speglar vita stammar
i stålgrå molnskyar.

I vinden dansar gräset
bojade vid sina rötter,
på en och samma gång,
fästa men ändå fria

bär fötter lika bara som själen

vänder mossa
vänder stenar
vänder dig
vänder mig

vänder vi i oss

(vi är alla myror i universum,
och ändå inte...)


finner viktlösa urålders skatter
under knotiga trädrötter

(stannar till studerar en snigels färd över grankottsstig)

hänger upp mitt skal på närmaste gren

väljer den ospårade leden
utan att slänga ett enda öga över axeln.










Fri vers av _Mian_
Läst 347 gånger
Publicerad 2006-05-30 18:31



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
detta känns som en skogsprommenad utan destination
frihet och upptäckarlusta i något underbart.
du har många härligt meningar här som jag gillar;
linbanor, grankottstig.. vänder dig, vänder mig, vänder oss.
Jag tycker detta var väldigt friskt, skog/natur håller jag väldigt
varm om hjärtat.
2006-05-30
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_