Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här och nu


Se, lyssna och njut.
Bäckens porlande hörs enda hit
upp på berget.
På andra sidan dalen
växer skogstoppar upp
och stretar emot molnslöjorna
på kvällshimlen.
Det är lugnet,
allting står still ikväll
men runt mig stretar tusentals liv,
och jag är ett med dom alla.
De som springer, går eller flyger,
de som hoppar, ringlar eller kryper,
de som simmar vajar eller flyter
eller håller sig alldeles stilla.
Jag är en av allt under himlen
och bäckens porlande lugnar mig.
Jag lever och jag finns
här och nu.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 368 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-11-12 16:50



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Underbar text...hjärtat hänger med i varenda ord...och jag njuter...
2017-11-18

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som förmedlar lugn, ro och harmoni!
2017-11-15

    ej medlem längre
En redig firre du fångat på bilden där.
2017-11-15

  Jan Widströmer VIP
Naturligt
2017-11-13

    ej medlem längre
helt öppen inne i nuet
bra iakttagelse
lever

2017-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark