Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration 2 Kor. 3:12-18 THE MESSAGE Bild av Mose.


Slöjan borttagen


Men så fort de vänder blicken mot Gud, som Mose gjorde,

lyfter Gud undan slöjan och där står de - öga mot öga!


Plötsligt inser de att Gud är en levande, närvarande person,

inte något som är hugget i sten.


Och när Gud uppenbarar sig i egen hög person,

som en levande Ande, då inser vi också

att den gamla, inrutade lagstiftningen är föråldrad.


Vi är fria från den!


Alla människor!


Det finns inte längre något mellan oss och Gud.


Våra ansikten strålar av glansen från honom.


Vi förvandlas nästan som Messias,


och våra liv blir vackrare och mer strålande

allteftersom Gud kommer in i våra liv

och vi blir som han.


När israeliterna kom till Sinai slog de läger i närheten av berget. Mose varnade folket för att gå upp på berget eller komma för nära dess fot. Han gick sedan upp tillsammans med Aron för att möta Israels Gud. Mose mottog de tio budorden muntligen och andra moraliska lagar.





Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-11-26 16:47



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
"Plötsligt inser de att Gud är en levande, närvarande person, inte något som är hugget i sten". Så sant!
2017-11-27

    ej medlem längre
Tack för en stor och fin text!
2017-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP