Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ville skriva en dikt


Jag ville skriva en dikt om alla stunder
som vaknade till liv och försvann.
Jag ville skriva en dikt om alla under
som man sökte men aldrig fann.
Jag ville skriva en dikt om all dunkelhet
som kan plåga och riva inuti ens själ.
Jag ville skriva en dikt om all drömd enkelhet,
om alla livets fiaskon och sin akilleshäl.
Jag ville skriva en dikt om vägen som lovade lycka,
som lovade framgång, lust och frid.
Jag ville skriva en dikt om att få smycka
mörkret och att med guldkant förgylla sin tid.
Jag ville skriva en dikt men fann inte orden,
men det är pengar och politik som fördärvat vår jord.
Jag ville skriva en dikt om allt här på jorden,
utan populära tidsenliga åsikter och förväntade ord.




Bunden vers (Rim) av Thomas Widemark
Läst 548 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-12-03 16:36



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på mare.
2018-02-03

  mare VIP
En superdikt
skriven av en
sann poet!
2018-02-02

  Linda CH VIP
Du lyckades utmärkt att skriva en dikt med rikt innehåll!
2018-01-27

  Solstrale VIP
Bra förmedlat! Och läser man din presentation, då djupnar intrycket än mer! Tack för du finns hör på poeter med dina ord till oss läsare och medlemmar....
2017-12-06

  LexFirefly
Så fantastiskt klar och vacker. Jag gillar känslan.
2017-12-05

  ResenärGenomLivet VIP
Det är inte alltid lätt att uttrycka vad man känner och önskar, men man får göra så gott man kan...och den här dikten var riktigt bra och tänkvärd...
2017-12-05

    ej medlem längre
Bra melodi som ibland hamnar ur takt.
Men mycket bra!
2017-12-04

    ej medlem längre
En mycket bra dikt i sonettens form
gillar den högt
de fyra sista raderna på kornet.

2017-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark