Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Nissa 24 förstås! ...första e:et i Dresden får nog av många långt uttal - emedan kortare ä-karaktär från vissas tungor, såsom tydligen denna Tessas... och trots mitt egentliga namn Andreas så lutar jag åt hästen.


Vykort från Dresden från Tessa 18

 

 

Nu står jag här nere i Dresden
och väntar på fastfrusna hästen
som reser sin stad ur semestern
exakt varje år restaurerad
minns krig mellan östern och västern
fast långt mer komplext och förresten
var snarast min drömbild som gästen
om kyrkklockklang mindre dresserad
av männskor blitt skönt intresserad

Tja, annars mest maila & messa
Oändligt blir julkort typ dessa
nyss Prag-Prisse sände oss testen
hans Tessa 23 blott ingressen
till djupare tråd, är jag ledsen
jo, även din frånvaros ljus bränns

Du känner nog till mig smått nästan?!
vi tissla en stund på blå festen
om nissar och prissar som dras än
till nissor med hjärtan i tu(sen)del
likt knektkungar listar tristessen
jag tomte-prinsessa bär dressen
den vackraste, tyget syns glest, men
till jul strålar välfyllda brösten

Här får man två vantar för tre spänn
vi räknar vem vänner har flest - en?
Din sorg för familjen klart bäst den
tar hand om dem, ej domnat bort än
från liv genom död upp till liv (i)gen

Snart far jag nog hemåt Odessa
Tre klappar och hoppas vi ses sen!?!
/Tessa 18





 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 437 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-05 12:55



Bookmark and Share


  Nanna X
Aha. Nissas svar till Tessa kommer i morgondagens lucka.
2017-12-06

  TrollTörnTrappan VIP
Kortet till kortet är verkligen taget i "östtyska" Dresden, för sju år sedan, medan tjejen däri kom från Ukraina (därav Odessa som passande parallell).
2017-12-06

  Nanna X
Förlåt Tessa 18 skulle det ju stå, och "innehållsrik text".
2017-12-05

  Fulbergarn
vicka rim he he
2017-12-05

  Larz Gustafsson VIP
"Tysk höst" (Stig Dagerman)
En tung reserapport från 1946.

2017-12-05

  Nanna X
Varmt tack Nissa 18 och hästen för innehållsrika text och fin bild! Nissa 24 tackar och hälsar att hon svarar på julkorten i tur och ordning, det är ett före i kön.
2017-12-05

  TrollTörnTrappan VIP
"såvitt du bor kvar på adressen...?" glömde hon skriva!
2017-12-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP