Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
10.12.2017 söndag. Mörkret bland ljusen.


Klagan över julen

 

Den långa sömnlöshetens vandring mot insikten att det inte blir bättre än så här i världen, får mig att gråta de mest tröstlösa tårarna. Sorgen över ensamheten gnager stora hål i julefriden och dess förbannade natt. Nu ska alla vara glada över snön och slädhelvetena med sina sjukt stora bjällror och galna hästar.

Jag mår illa.

Här har jag knappt blivit van vid sommarens ljusa dygn, så har vi lockats in i ett enda stort mörker. Vilken vånda man blir tvungen att kasta upp på toaletten. Vilken vånda! Och så bryter man ihop precis som det vänder och dagen kommer tillbaka.

Jag vill bo i ljusare tankar.

Nu

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 485 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-12-11 04:06



Bookmark and Share


  Peter G VIP
En glasklar klagan skriven med finess! Ja julen är en tid då den ensamme blir ensammare, en obarmhärtig situation om man hamnar där.

Må ljuset komma tillbaka till dig snarast!
2017-12-13

    ej medlem längre
Mellan mörker och kyla kläms vi in till toner att glättigt levererad julmusik...inte undra på att själen nästan dör av andnöd.
Dina ord berör som alltid.
2017-12-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar julen.
2017-12-11

  Solstrale VIP
En stor smärta med sanna mina ord skärpa och beska!
2017-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP