Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nissa 4 som gör sin värmande julhälsning givetvis till Nissa 24 i Nannas kalender. Kortet är från Prag på en glas-orkester, trots att våra tomtar snarare träsnider sin tillvaro på hemvävda platser långt därifrån.


Glöggig CelloSonett ifrån GammelTomtan


Goaste Nissa, med glögg gredelinfärgad

 

sänder jag skrattrynkor russinlikt urvridna

 

nu från mitt skönt pensionerade ljus-spridna

 

liv som är söndag var kväll, tom men välbärgad

 

 

Efter sig lämnade 3-Nisse träslottet

 

ja, ni har ju haft kontakt även andligen!?

 

Syns vi på verkstans fest och skakar hand igen?!

 

Virköglor fäster sin slöjd nöjt vid strykmåttet

 

 

 

Lilla vän, vätte-täljd trollstav behöver ni!!

 

som må förlösa din mor ur demensdimman

 

Missminner ej jag mig så funkar cellostråk-

 

 

e perfekt värmande istappar utan bråk

 

strömmande djupt genom hjärtan i vargtimman

 

tills dess demon från ens luva släppts lyckligt fri...?

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-19 20:44



Bookmark and Share


  Nanna X
Jättefin dikt också, glömde jag kanske säga. Uppskattar särskilt detaljer som virköglor och strykmått.
2017-12-19

  Nanna X
Vilken fantastisk bild! Vill veta mer om den!
2017-12-19

  Nanna X
Stort tack för detta passande bidrag till finalen på julkortskalendern! Återkommer med detaljer!
2017-12-19
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP