Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen har rätt att tysta folks röster

Alltför många människor
är rädd att säga sin åsikt högt
de bär så mycket inom sig
som trycker på och som vill ut
istället låter de munkavlen
sitta på och tysta dem
rädslan för repressalier
att bli kallad rasist
främlingsfientlig är stor
detta är inte riktigt klokt!
alla människor har rätt
att säga vad de tycker
så att alla kan höra
ingen har rätt att tysta
folks röster och skrämma
dem att hålla igen sin trut
men det är precis det
politiker vill och gör!
åsiktsfriheten måste man
dagligen stå upp för!
inte låta sig skrämmas
med propagandans ord
diktaturen vill kontrollera
styra folk på Sveas jord!
"kämpa för frihet
låt den blåsa fri
ingen ska stoppa
vår demokrati"





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-19 09:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jag håller med till fullo.
2018-01-19
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP