Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kampen för frihet får aldrig sluta eller tystas ner

Motståndet mot yttrandefriheten hårdnar
politiker gillar absolut inte att de så kallade obekväma
tar blad från munnen och säger sin åsikt

Att vara ärlig stå rak i motvind säga vad hjärtat bär
våga sätta ner sin fot och visa sin vrede mot lögnen
är nödvändigt för att frihetens vind ska få röra sig fritt

Politiker vill tysta ner och gömma undan sanningen
motarbetar åsiktsfrihetens modiga röster
bevisar att de är för hårda förordningar och instängdhet

Kampen för frihet får aldrig sluta eller tystas ner
lilla Svea är så förändrat och har blivit så kallt
onda diktaturvindar blåser över och vill styra

Står upp för mitt lilla fosterland som jag älskar
stolt svenska som hyllar den blågula flaggan
friheten är min vän sanningen min följeslagare





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-26 10:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gud vare med Dig!
Dom. 6:12 och Dom 5 om Debora!
2018-01-26
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP