Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt ska vara så lagomt i lagomlandet

Missunnsamheten avundsjukan
är väldigt påtaglig i mitt fosterland
alla ska helst leva lika tjäna lika
tänka och tycka lika vara lika
den som arbetar hårt och mycket
som sliter extra för att bygga företag
lyckas och blir successfull
blir lätt utsatt för missunsamhet
avundsjukans täcke ligger tung
men om man skulle vinna på miljonlotteriet
eller något annat statligt lotteri
då applåderas det och man lyckönskar
för alla har ju chans att vinna
det går bra för då man behöver
ju inte lyfta ett finger för att få pengarna
man ska inte ska sticka ut för mycket
man ska vara så lagom som möjligt
allt ska vara så lagomt i lagomlandet
tills slut fick jag nog och drog till
stora Amerika och dess frihet!
men nu bor jag här och
jag vägrar att vara lagom
vägrar att följa socialismens tänk
jag är någon och sticker så gärna ut
Gud skapade mig unik
och vill att jag ska blomstra
inte bli förkrympt och
förminskad som person
unika är vi alla!





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-05 14:52



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Död åt jante
2018-02-05

  Bibbi VIP
Applåder!
2018-02-05
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP