Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
30.01.2018 tisdag. Min födelsedag.


Jag, morgonstjärnan

 

Spartanskt klädda män står i öster
för att stiga med gryningen
av den finska reveljen
till alla Rusers förtret.

Ja, detta är vårt enkla försvar
att möta Ruset i den arla morgonen
innan de påverkar oss.

Stjärnan som följer den eviga morgonen
skiner lågt stående över nejden.
För evig tid stiger aldrig stjärnan
till middagsljus, då det hela tiden
är längre tid kvar att leva än vi har levt.

Så känner ni mig!

Undertecknat: Morgonstjärnan

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-01-30 03:05



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Zavanna.
2018-04-24

  Kungskobran VIP
Fint skrivet med många bottnar
2018-02-02

  livet...
vacker text.
grattis på födelsedagen:)
2018-02-01

    ej medlem längre
En text som känns självutlämnande och sårbar...mellan orden darrar livets skörhet.
2018-01-30

  Solstrale VIP
Kan man säga grattis på födelsedagen! :) bra text! Min dotter fyller också år idag, liksom min morfar skulle blivit hundra år denna dag om han levt idag...
2018-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP