Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hejar på yttrandefriheten och demokratin

I år är det valår och det känns i luften
spänningarna ökar på så ock smutskastningarna
på demokratin och yttrandefriheten!
de kämpar på i en allt tuffare motvind
diktaturfasoner är mycket vanligt
gud nåde om man inte rättar in sig
i ledet av redan skrivna förordningar
då blir man inte omtyckt utan bespottas
ilskan kan bete sig på olika sätt
hårdförda blickar gormande käftar
tills fradgan rinner ur mungiporna!
helst ska munkavle sättas på munnar
som strider för friheten
bara att rycka bort!





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-30 23:47



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Exakt beskrivning av nuläget.
2018-01-31
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP