Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mötet med döden

Min själ är svedd av eld och is
är svept i törneskrud
ty Döden steg i nattens dis
och rörde vid min hud

Han bad mig glömma livets strid
och följa med hans färd
bad mig gå ut ur denna tid
där intet jag är värd

Mitt hjärta slår av sorg och kval
och tårar blir till blod
ty Döden står här tyst och sval
och kuvar allt mitt mod

Han bjuder mig sin kalla famn
och frestar mig till flykt
viskar om en fjärran hamn
där jag kan vila tryggt

Då hör jag utanför mitt hus
en fågels sköna drill
och solen stiger varm och ljus
rakt in i min pupill

Jag kan ej livet än försmå
ej rata denna dag
när himlen lyser klar och blå
med allt sitt välbehag

Jag stannar än en liten tid
vid tår dalens härd
ty även jag må gå min strid
och bliva något värd

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 418 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-01-04 14:03



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En fin dikt på rim där jag följer med i sorg och hopp.
2024-01-08

  Åsa Henriksson VIP
Livet prövar oss och döden frestar oss. Jag ser något meningsfullt i det kärva och svåra livet. Och så är det skönt att dikta om det.

Grattis till en välskriven dikt!
Bland det bästa jag läst på Poeter.
2024-01-07

  soligajag_1 VIP
Så magisk dikt om döden och dess inverkan som gör att denna fågel på axeln får oss att tänka om!!

DENNA bok märker jag.

2024-01-05

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker här denna ed, att härmas är att gå med, ej helt och hållet hålla fred,.
2024-01-04

    Tidsljus_Timelight
Avståndet till döden är värst.
2024-01-04

  Kungskobran VIP
Fin betraktelse om det oundvikliga

men när döden tittar till mig
drar jag täcket långt över huvudet
och sover vidare i förvissningen
att en god sömn löser allt
2024-01-04

  Linda CH VIP
Slutet gott allting gott! Fina rim avlutade med värme.
2024-01-04

  Blomma-Stjärna VIP
dikt som fint uttrycker att ett dödsbud kan framkalla både livsvilja och kampvilja
2024-01-04

  Maria Sundelin VIP
Livet är flyktigt
2024-01-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO