Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Hesekiel 34 https://sv.wikipedia.org/wiki/Hesekiel


Falska herdar


"Ve er, Israels herdar

som bara vallar er själva!


Ska inte herdarna valla fåren?


Ni äter upp grädden,


gör kläder av ullen


och slaktar de bästa djuren,


men ni vallar inte fåren.


Ni har inte stärkt det svaga,

inte helat de sjuka

eller förbundit de sårade.


Ni har inte heller fört tillbaka de försvunna

eller sökt efter de vilsegångna.


I stället har ni härskat över dem

med hårdhet och grymhet.


De skingrades eftersom de

inte hade någon herde,

och blevo alla vilddjurens rov.


Så skingrades de,


och så har mina får

irrat omkring på

alla berg och höjder.


Över hela jorden

har min fårhjord skingrats,


men ingen letar efter dem

eller frågar efter dem."


Hur många sanna Guds barn

har jag inte mött i denna sits?


Hade det inte funnits ett bättre tillstånd

så hade jag givit upp för länge länge sedan.


från vers 11 i Hesekiel 34:

"Jag ska söka efter mina får

och ta hand om dem.


Som en herde tar hand om sin hjord

när han är bland sina får, de skingrade


så ska jag ta hand om mina får.


Jag ska rädda dem från alla de platser

dit de blivit utspridda

en mörk och dyster dag...


Jag ska valla dem

vid floderna och

där landet är bebott.


Jag ska föra dem i bet

på goda betesmarker.


Där ska de få ligga i lugn och ro...

och äta av frodig grönska...


Jag ska söka upp de försvunna


och föra tillbaka de vilsegångna.


Jag ska förbinda de sårade

och hela de sjuka.


Men de feta och starka ska jag utplåna.


Jag ska valla dem med rättvisa."




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 675 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-02-05 13:45



Bookmark and Share


  mare VIP
Sanningen!
2018-02-08

  ResenärGenomLivet VIP
Många tänkvärda ord...tack...
2018-02-05

  walborg
Tänkvärt om människor som fått makt men missbrukar den för att de saknar ansvarskänsla.
2018-02-05

    ej medlem längre
Dina ord och din klokhet ger tröst i en värld som ibland verkar galen.
2018-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP