Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kulörbörden



Farväl, farväl, du färgers fader,
mitt hår är liksom ditt för grått
och när du läser dessa rader
har jag för längesedan gått
mot stängselns grusvägsgrind i ängsel
förblandad med ett stänk av hopp
att detta skal - kulörers fängsel
blott var min krympta kryptas kropp.

Farväl, farväl, min missmodsmoder,
vars regn syns falla där jag går
men i ditt minnes flödesfloder
så är jag än en evig tår.
Du plågades, du såg mig födas
och hoppades på lysterns lycka
men i min sinnesgråa grödas
kuvös fick jag mitt frö förtrycka.

Farväl, farväl, min sorgesyster,
vi kom som två av samma korn
till djupets fåra, tyst och dyster
men hörde samstämt sanningshorn.
Nu skall min skörd i skammens skogar
förvillad och förvildad gå
mot arvsmusikens födsellogar
där ensambarnens börd tycks två.

Farväl, farväl, min värld, farväl,
här vill ditt vägskäl rakna
och fast du hade mig ihjäl
skall jag ditt krumsprång sakna,
här stiger något rött ur skogen
och stigen stupar ner i rök,
men mänskovärld, när tid är mogen
gör vi väl än ett nytt försök?














Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-10 11:52



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
En så skön väv du väver med din penna ur ditt sinne här.... varvar djupaste mörka färger i olika nyanser , med en glimmande tråd av ljus, så extra starkt förnimms hoppet när det får glimta fram ur dunkel snårskogsmatta. Fint att få läsa. Tack
2018-02-10
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP