Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagsfrestelser





Djävulen har lågskor
på sig denna dag säger:

Inte ska du ut i snöslasket
I det grå disiga vädret och
Bryta benen kära människa

Sitt du och titta på OS-
sändningar där andra
jagar skiten ur sig för
Lite medaljer,om något?

Tag du lite öl och vin
Du är ju fortfarande
Snorig och utbränd
Din stackare!

Unna dig något
Och låt de andra lat
maskarna få jobba

Och tänk nu bara på
dig själv för en gångs
skull. ..

Tystnad

Sedan tar människan
och fyller en tygkasse

med överblivna varor
från kökskåpen och går
över till sin ensamme
grannes lägenhetsdörr

Som tveksamt öppnar upp
Efter i ha kikat i dörrögat

Blir ömt omkramad och
Förklar att hon blivit
nedslagen och rånad på
sina pengar och plånbok
Kvällen dess förinnan

Varorna blir väl mottagna
Och de dricker kaffe samt

Syndar med efterrätt på
Fet Brieost och Sommar
plockad hjortronsylt från

Ångermanland och pratar om
resor som gjorts genom livet

Samt lyssnar på Django
Reinhardts sprittande
musik med glädje

från en knastrig vinylskiva
i bakgrunden


Sedan hör de hur grannen
Lasse Holk lägger sig i och
Spelar upp Honkey tonkey

På sin egentillverkade
Fender bas via Socialkontorets
Frivilliga Verksamhets enhet
ihop konstruerad

Hellre än bra med grannarna
Applåderande glatt





Men Djävulen ilsknar
till blir förbannad


Dessa opålitliga människor
som man aldrig kan lita på

Klär ut sig i falsk prästskrud
Och går iväg för att hetsa några
godtrogna att ha ihjäl varandra

Allt i Gudshatets
förlorade namn. ..













* * *


"Ingen djävel bryr sig
Om dig bara jag. ..eller?"







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-14 00:03



Bookmark and Share


  Bossepoet från Österbotten
så bittert
så sant
så mänskligt
varför då
2018-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP