Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmaren

Så faller drömmaren
ner i en krater av tomt prat
en outsider som
trotsar de förstelnades megafoner

se hur han famlar
bland lallande besserwissrar
bottenfrusna samtal blottlägger
en grandios tomhet

se hur drömmaren förtvinar
när det slimmade språket
sätter tvångströja
på språkspelet där vi förvaltar
våra sköraste minnesblommor

Se hur drömmaren tar skydd
i en rosenbunker
Se hur han svingar sig upp ur avgrunden
med förlösande lösenord




Fri vers av Stisse
Läst 598 gånger och applåderad av 24 personer
Utvald text
Publicerad 2018-02-16 18:10



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Dina ord går rätt in mitt drömmarhjärta. Speciellt de två avslutande styckena. Bra!
2018-03-23

  morgonstjärna VIP
strålande bra !
2018-03-07

    ej medlem längre
Härlig dikt!

Det borde bjudas in fler filosofer och drömmare till diverse debattprogram på TV:n. Fast då finge man släppa lite på tiderna i tablån :)


2018-02-25

  Jan Widströmer VIP
Ett tillstånd som "outsider" bland ordmassor av struntprat och socialt kitt, känner jag väl igen och har tom skrivit om det i någon tidig dikt här. (Att läsa i tematiskt samband med detta kanske "Si drömmaren kommer där" av Gustaf Fröding i samlingen "Stänk och flikar".)
2018-02-23

  Kungskobran VIP
Svingar sig upp ur avgrunden med förlösande ord.
Härligt avslut
2018-02-19

  bohemen VIP
Gillar denna text. "det slimmade språket". Ja, ibland kan en röst vara hård och kall, och därmed såra. Man saknar ömheten, värmen i den.

Var bor du?
Jag bor ju i Uddevalla

Varm hälsning Cillan
2018-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Stisse
Stisse