Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det förut så blomstrande land vissnar ner

Det är något allvarligt fel i samhällsutvecklingen
här betalar man en av världens högsta skatter
ständigt finner politikerna nya vägar för skatt!
men sen sänker man välfärden och tryggheten
tar bort säkerheten och gör livet svårare
skattebetalare är slavar och ska bara betala
inte förvänta sig något tillbaks av staten
sjuka barn sjuka äldre och handikappade
får det bara sämre och sämre och sämre
berättelserna är många och långa i före detta
så omtyckta och blomstrande välfärdsland!
nu raseras det i rasande fart och vissnar ner
vart tar pengarna vägen kan man undra
skulle jag skriva rent ut svart på vitt
skulle jag säkert bli attackerad
och få min text raderad!





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-03 11:28



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med till fullo.
2018-03-04

    Runsaasti täytettä
Det vi nu ser i Sverige är "The fat cat syndrom", dvs ett land som är proppmätt och som förlorat instinkten att kämpa för sin överlevnad.

Man ser det på många håll samtidigt, som exempelvis i ett nedmonterat gränsskydd, urholkat polisväsende och obefintligt försvar.
2018-03-03
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP