Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mitt lilla fosterland ska frihet råda

Underkastelse och förtryck
är ju motsatsen till frihet!
jag står upp för den alltid
i mitt lilla fosterland ska
dess toner ljuda tydligt
högt och klart och starkt
diktaturen försöker få
kontroll fotfäste med sina
illaluktande groteska rötter
men friheten kämpar emot
drar upp dem i ljus och
låter frisk syrerik luft
kväva dem till döds
här ska svensk demokrati
och frihet råda!





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-03 12:04



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fasansfullt att så många sover en djup törnrosasömn.
2018-03-04

    Runsaasti täytettä
Grundlagsändringar avseende tryckfrihetsförordningen bereds i det tysta. Trots detta djupa ingrepp, i det demokratiska samhällets hjärta, hörs nästan inga protester.
2018-03-03
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP